sábado, 2 de mayo de 2020

VIDEO OPTATIU “LA CONVERSA A LA ROTLLANA”


RESUM VIDEO “LA CONVERSA A LA ROTLLANA”
          Una de les idees a destacar és que es fa la rotllana perquè fomenta la participació dels alumnes i la interacció amb els altres companys. Els xiquets i les xiquetes conten inquietuds i desitjos dels quals desprès podem com a mestres construir l’aprenentatge. Podem observar com mantenen la conversa i es fan preguntes entre els propis alumnes per a contar-se aquelles situacions que para ells són gracioses. Per altra banda també es fomenta el respecte perquè aprenen que tots no podem parlar al mateix temps, que han de pujar la ma, i que han de respectar al company, tant a ell com el que està dient.
          Una de les cosses que fomenten aquestes mestres és que els alumnes han de aprendre a parlar perquè existeixen unes normes. Poquet a poquet es tracta d’ensenyar al nen a gestionar el diàleg dependent del moment al que estan. El paper del docent contínua sent molt important com li era a infantil perquè també té que donar aquestes pautes del diàleg que estan ensenyant.
          Quan se és a segon de primària o a un curs més alt, el que es fomenta es que parlen entre ells que haja una major interacció, es a dir, una xarxa de relació a la conversa. En conclusió, que ja no siguen ells els que parlen amb la mestra sinó entre tots parlem.

Aquest vídeo ha sigut molt rellevant per a nosaltres perquè hem vist que la realització de la rotllana no sols es pot fer a infantil sinó també a les primers cursos de primària. 

La asamblea en educación infantil

VIDEO OPTATIU “L’ARRIBADA A L’ESCOLA. EXPLICACIÓ D’UN CONTE DESCONEGUT PER L’ALUMNE”


RESUM VIDEO “L’ARRIBADA A L’ESCOLA. EXPLICACIÓ D’UN CONTE DESCONEGUT PER L’ALUMNE”

El vídeo tracta de com és l’arribada dels xiquets a l’escola. Com podem observar la professora invita als alumnes a quitar la roba del carrer i deixar-les al perxer. Al mateix temps que estan fent aquesta activitat la mestra manté una conversa amb els alumnes sobre els pentinats que porten. Cada xiquet vol parlar amb la mestra per a ser el centre d’atenció. D’aquesta maners podem observar les conversacions que mantenen entre els xiquets i les ocurrències que tenen en les moments, la majoria són molt gracioses. En una de les conversacions que manté amb una xiqueta la professora realitza una de les estratègies que hi ha al tema dos per a millorar la parla. Es tracta de poder traduir les verbalitzacions perquè retorna la informació que diu la nena però ben dita en català.
Una vegada han fet l’entrada estan tots asseguts a les seues cadires i comencen a cantar les típiques cançons dels xiquets d’infantil i a fer l’assemblea. La mestra està tot el rat fent que els alumnes participen parlant i fent activitats, com escriure el dia de la setmana a la pissarra.
Un dels aspectes que volem destacar per a millorar com a futures docents és que a l’hora de asseure’ns amb els xiquets per a realitzar altres activitats hem de fer-ho a la mateixa altura que ells, es a dir, posar-nos al sòl com ells i elles. És molt important per a que els xiquets no creen que són inferiors i per a poder mantenir el contacte visual.  
Per últim volem destacar la presència d’una traductora de la llengua de signes, creuem que és perquè hi ha algú alumne que no pot escoltar. És molt interessant que haja una mestra així per a fomentar la inclusió.

Granja Escuela San Buenaventura | Imágenes